Downtown Plaza, San Rafael, CA

plaza-san-rafael

Robin Chiang & Company (RCC) was commissioned by the San Rafael Redevelopment Agency to turn a portion of a street into an inviting open space. The City agreed to close the street to cars and businesses would be asked to contribute to the improvements. The street’s slope dictated a series of terraces and the city’s benign climate suggested the outdoor uses. RCC proposed a wiggly brick path from end to end punctuated by an open air water temple (as a cost place holder) on one end and planter seat walls with large trees on the other. In between would be stepped terraces paved in concrete and edged in brick featuring potted trees (maintained by a café) and intermediate brick circles (for events sponsored by a new hotel). The design was completed in 2003.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *